HOBI, KATEREGA BI MORALA IMETI VSAKA MAMA

Večer, tak kot vsak. Sedimo na kavču, Kim gleda tablico. Kar na enkrat zaslišim star posnetek moje pojoče Kimi. Solze, čustva in spomini, ki...

Večer, tak kot vsak. Sedimo na kavču, Kim gleda tablico. Kar na enkrat zaslišim star posnetek moje pojoče Kimi. Solze, čustva in spomini, ki privrejo na plano. Še le takrat se zavem, kako pomembno je fotografiranje in ustvarjanje posnetkov, spominov naših otrok. Tisti isti trenutek sem se zavedala, kako otroci prehitro odrastejo. Ko je bila Kim še čisto mala in ko sem skoraj vsak dan naredila nešteto fotografij in posnetkov, sem si mislila:
"Ma ti si zmešana! Kaj ti bo toliko slik in posnetkov?"  
Ni mi žal, niti za eno sliko, tudi tisto, ki je na koncu postala pravi zmazek. Ure, dnevi, meseci in na koncu tudi leta, čisto prehitro minejo. Naši otroci bodo kmalu odrasli in ostali bodo le spomini, slike in posnetki. 
Po drugi nosečnosti, na splošno pri drugem otroku nisem tako pridna, vsaj s posnetki ne. Zelo mi je žal in to res želim nadoknaditi in srčno upam, da mi bo uspelo. Ko odrasteta si želim, da vidita kako lepo otroštvo sta imela in kako močno ju imam rada. 

Mamice, to naj postane naš/vaš hobi, hobi v katerem boste noro uživale. Ustvarite albume in razvijajte slike. Vem, da smo v novodobnem svetu in so se stvari spremenile, saj imamo sedaj večino fotografij na usb ključkih, cd-jih in računalnikih.
Sama imam še vedno albume s slikami svojih otrok, saj bo to enkrat njihovo. Tudi moja mama jih še vedno hrani in tudi sama jih velikokrat pogledam, ko pridem na obisk. Res mi prikličejo čudovit spomin na krasno otroštvo, zato tudi sama želim enako, za svoje otroke. 

Z veseljem vam pokažem meni zelo ljube posnetke, ko je bila moja Kim res še majhna punčka.


1. POSNETEK
Naš drugi dopust na morju. Kim je bila stara dobro leto in res je že lepo govorila. Tu mi je res tako prisrčna, zato je ta posnetek tisti moj ljubi.
2. POSNETEK
Moja pevka, katera še zdaj zelo rada prepeva. Ta pesmica je bila v jaslicah njena najljubša in tisto zimo jo je konstantno prepevala. 3. POSNETEK
Tu sem se zavedala kako hitro odrašča in kako pametno punčko imam. Ma nešteto posnetkov imam, katere bi z vami z velikim veseljem delila. A so moji in želim da ostanejo samo moji. Veliko mi pomenijo, saj te bodo le ostali, otroci pa odšli. Tako pač je in to moramo sprejeti. 

Hvala, ker sem lahko vaša mama. 


You Might Also Like

0 komentarji