IDEJA ZA ZAJTRK: Palačinke z banano

Pozdravljene! Za vas sem ponovno pripravila odlično in predvsem slastno idejo za zajtrk. Tokrat sem pripravila nekaj sladkega, a vse eno z...

Pozdravljene!

Za vas sem ponovno pripravila odlično in predvsem slastno idejo za zajtrk. Tokrat sem pripravila nekaj sladkega, a vse eno zdravega. Pripravila sem PALAČINKE Z BANANO in JAJCI, brez dodane moke. Zadnjič sem vas na Instagramu spraševala koliko vas je že jedlo take palačinke in so bili vaši odgovori res različni in na koncu je bil rezultat izenačen 50:50. Ker sama ideja še ni tako znana, sem se odločila da recept podelim z vami. 

Jed je nasitna in res zelo okusna, ne dvomim, da vam ne bi bila všeč. Palačinke, ki jih speče mama so všeč celotni družini, tudi mojemu Niku.

SESTAVINE ( za 1 osebo )
- 1 srednja banana,
- 1 malo večje jajce,
- v zmes lahko dodaš še ovsene kosmiče ali kaj po tvoji želji,
- ko so palačinke pečene, dodaš namaze po svoji želji, sama sem dodala domače marmelade in skuto. Zelo dobro zraven paše tudi arašidovo maslo ali kakšen zdrav lešnikov namaz.

POSTOPEK
Banano pretlačiš in skupaj zmešaš z jajcem. Delaš manjše palačinke, kot ponavadi. Pečeš na nizki temperaturi, ker se drugače hitro zažgejo. Gre za rahle palačinke, zato jih previdno obračaj. 
Pa dober tek!

Pokukaj tudi tukaj ---> http://www.modernamama.si/2018/02/ideja-za-zajtrk-jajcni-muffin.html.

You Might Also Like

0 komentarji