NE VTIKAJ SE V PREHRANO MOJEGA OTROKA!

Pozdravljene! Z zadnjim zapisom na blogu  DOJENČKOVO KOSILO: GOSTA KROMPIRJEVA JUHICA S HRENOVKO , sem dvignila kar dosti prahu. Zakaj? Ke...

Pozdravljene!

Z zadnjim zapisom na blogu DOJENČKOVO KOSILO: GOSTA KROMPIRJEVA JUHICA S HRENOVKO, sem dvignila kar dosti prahu. Zakaj? Ker svojega otroka, dojenčka starega 10 mesecev hranim s hrenovko. Joj, pa še polovico jušne kocke sem mu dala v juhico. OMG, kok sem pa jaz grozna mama. 

Drage moje, to je moj otrok in jaz sem njegova mama. Kuhala bom to, kar bom želela in kar bo njemu pasalo. Ja kaj misliš, na čem sem pa jaz rasla? Na brokoliju in cvetači, tako kot večino vaših otrok sedaj? Ammmm, nop! Pri 4 mesecih so mi dala za jesti ričet in po besedah sodeč moje mame, očeta in babice mi je zelo prijalo. Je sedaj kaj narobe z menoj? Ne, še vedno živim! 

Mislim no, nekatere mame sploh ne živijo svoje lastno življenje, raje se vtikajo v tujega. Očitno ostale mame ne smemo izražati svojega lastnega mnenja in delati po svoje, po svojih lastnih smernicah. Že ko sem rodila, so me napadali ker nisem dojila. Sedaj ko pa moj sin že na polno papca , se mi bo pa ena iz med ta pametnih vtikala še v gosto hrano. 
Na tem svetu ni popolne mame in tudi ti cvetka moja draga nisi.
Pa da ne bo katera mislila, da se jaz zaradi tega sekiram, ker mi nekdo soli pamet in mi želi vzbuditi slabo vest. Nop, na tvojo žalost, nisi dosegla tega in tudi ne boš. 
Moja Kim in Nik sta najbolj zadovoljna otroka na svetu in prav nobenemu nič ne manjka, tudi če bi cel teden jedla fast food. 

Nezačinjena hrana je otroku nekaj časa dobra, ko pa otrok spozna še druge okuse, jih pa logično zavrne in enako se je zgodilo mojemu Niku. Kar seveda ni nič narobe, otrok odrašča in če stvar malo prehiteva/m in ni po vseh smernicah, tako kot bi po vaše morala biti, ne vidim v tem nič neprijetnega. 

Moj otrok najraje je čokolešnik, poskusil je tudi že čokolado in prav tako tudi sladoled. Pri Kim je bilo res vse po smernicah, ker ona okoli sebe ni imela ne bratca, ne sestrice. Pri Niku pa je seveda drugače ,saj mu Kim hitro ponudi kaj sladkega, če pa tega ne stori, pa se že krega nanjo. 
Nimam slabe vesti, ker ne vem zakaj bi jo imela. Moj otrok bo še vedno jedel hrenovke in še kaj, kar ni po vašem okusu. 


                                                              FOTO: Studio Prispodobe

You Might Also Like

1 komentarji