BABI PIŠE: Kako stari starši doživljajo dopust z vnuki?

Spet je tu vikend, delovni vikend. Zelo težko je biti v službi, ker bi bila raje v družbi svojih vnukov, Kim in Nika. Imam jih neizmerno rad...

Spet je tu vikend, delovni vikend. Zelo težko je biti v službi, ker bi bila raje v družbi svojih vnukov, Kim in Nika. Imam jih neizmerno rada.Tolažim se, da bo kmalu mesec maj, mesec, ko se odpravimo na morje. Vnukinja Kim gre z nama že tretje leto. Kampiramo v kampu Škrila, na otoku Krk. Z možem obožujeva kampiranje in svoboden dopust na morskem zraku. Dopust, ko si tako rečeno 24 ur na dan zunaj. Z vnukinjo Kim je vse to še lepše. 

Z možem sva že dalj časa ogledovala avtodome. Delala sva načrte, kako bi bilo lepo kampirati v družbi najine Kim. Najini načrti so se uresničili, kupila sva najin prvi avtodom. Kim je takrat imela le 2 leti in pol. Bila sva v dvomih ali jo vzeti seboj na morje, saj z njo vred dobiš še celotno skrb, stres in še marsikatero čustvo. Z dedkom sva ostala pozitivna in upala, da bo vse v redu in da ne bo pogrešala staršev, predvsem pa to, da bo ostala zdrava. 

Bila je zdrava in tudi staršev ni pogrešala, še poklicati jih ni želela. Za naju je bil to zelo aktiven dopust. Navajena sva bila miru, Kim pa je poskrbela za pravi direndaj.

Ker pa je bila Kim stara dve leti in pol, jo moraš imet vedno na očeh in tudi veliko animirati. Zaposlila naju je na polno. Bilo je super, vse smo delali skupaj. Dedi je delal bazenčke, nabiral kamenčke in napihal goro balončkov. Midve pa sva skupaj plavali, risali in se igrali s punčkami. Prav nič ni pogrešala staršev. Dedi je bil včasih tudi hud, ker mlada dama ni ubogala in seveda trmarila, a jo je še v istem trenutku peljal na sladoled. Babi pa je bolj popustljiva, zato se Kim redno pride stisniti in pocrklajati. Večeri so bili najini in najbolj zanimivo in zabavno ji je bilo pranje zobkov z babico. 


S hrano nismo imeli problemov, ker Kim ni izbirčna in je prav vse. Zelo ima rada prigrizke na plaži. Se nama je pa eno leto zgodilo, da je zbolela čez noč in takrat so se njene počitnice zaključile, kar po hitrem postopku. Vsako leto upava na najboljše. 


Če povzamem vse skupaj, to so res stresna obdobja za stare starše in ni vse tako enostavno, kot vam ta mladim izgleda. Trenutki so nedvomno nepozabni, a h krati naporni, sploh takrat, ko so vnuki/vnukinje še manjši. Prevzameš zelo veliko odgovornost.
Maja gremo že tretje leto skupaj na morje in vsako leto je lažje. Kim je večja, več se igra sama, se zamoti in tudi več razume, seveda pa ima tudi svoje muhe, katere pa velikokrat kar preslišimo. Še letos in naslednje leto bo tako, potem pa nastopi šola in takrat na vrsto pride moj vnuk Nik. Srčno upam, da bo tako kot Kim, tudi Nik užival z nama na morju. 

Lp, babi Lidija

You Might Also Like

0 komentarji