OTROKU KORISTI POVIŠANA TELESNA TEMPERATURA, ZATO JE NE ZBIJAJ?!

Pa smo spet tukaj, pri temi glede katere se marsikatera mamica ne bo strinjala z menoj, veliko mamic pa me bo seveda podprlo.  Ko sem prvič...

Pa smo spet tukaj, pri temi glede katere se marsikatera mamica ne bo strinjala z menoj, veliko mamic pa me bo seveda podprlo. 
Ko sem prvič postala mama, me je najbolj bilo strah, ko bo moj otrok zbolel. Ni prijetno, ko se mama prvič sreča z vročino, prehladom in ostalimi boleznimi. Pa tudi to damo čez, ane?
No skratka, kot vsaka mama, sem tudi jaz naletele na tisoč in en nasvet druge mamice. Ta je včasih dobrodošel, včasih pa zelo nezaželjen. 

Ko je bila Kim še dojenček je imela veliko problemov pri izraščanju zobkov. Pri vsakem novem zobku se je pojavila tudi vročina in to zelo visoka vročine, tudi tam do 40. Bila sem obupana in uporabila prav vse metode, da stanje omilim. Pa je na koncu zmagal le Calpol. Ja, Calpol! Tu se je začel problem, katerega nekatere mamice niso sprejele. 
Kot večino mamic, sem tudi jaz po Facebook-u spraševala za nasvete in nekatere mame bi ubrale samo alternativno. Tudi sama si želim vse rešiti na čim bolj naraven način, a včasih preprosto ne gre. Kim je začela izraščati šterica in takrat je dobila 40 stopinj vročine. Bilo me je groza in predvsem strah, ker nisem vedela kaj narediti. Pa sem dobila super odgovor mamice oziroma moje stare znanke: 
" Pusti naj ima vročino, saj ji ta mehča dlesni in tako olajša izraščanje zobkov." 
Ob teh besedah me je skoraj kap zadela. Vročina ni in ni padla, kljub temu da sem ji dala Calpol in jo fizično hladila. Peljala sem jo v dežurno in tam je kot nalašč temperatura začela padati. 

Sedaj mi pa razložite, zakaj naj bi moj otrok trpel? 
Zakaj naj bi jo mučila s tako visoko vročino? 
Tega ne bom nikoli naredila! Za otroka hočem najboljše, pa čeprav dobi Paracetamol!

Zanimivo prepričanje mi je tudi to, da otroku naj ne bi zbijala temperature do 38.5 stopinj. Kaj če se moj otrok počuti slabo že ob temperaturi 37.5 stopinj? Tak primer sem sedaj doživela pri Niku, ko je preboleval 6 bolezen. Imel je dokaj nizko temperatura, tja do 37.7, a vendar se je vidno počutil zelo slabo. Brez premišljanja sem mu dala Calpol in tako izboljšala njegovo počutje in tudi sama sem bila bolj mirna. 

Da ne bo pomote ali ponovno kakšnega obsojanja. Sama ne pretiravam z zdravili, ker se zaveda da je to strup za telo. A če ne gre drugače, tudi to pride v poštev. Ne želim, da moj otrok trpi!


                                                                                                                FOTO: STUDIO Prispodobe

You Might Also Like

0 komentarji