KAKŠEN ODNOS SE JE RAZVIL MED Kim in Nikom (sestrico in bratcem)?

Pravkar bo na okoli 1 leto, od kar je na svet prijokal moj fantek Nik. To leto je minilo ekspresno hitro, mislim, da še nobeno tako hitro, k...

Pravkar bo na okoli 1 leto, od kar je na svet prijokal moj fantek Nik. To leto je minilo ekspresno hitro, mislim, da še nobeno tako hitro, kot pa to leto. Leto, katero je bilo polno napora, stresa, neprespanih noči, predvsem pa skrbi, kakšen odnos se bo razvil med mojo prvo rojenko in drugo rojencem? To sem se spraševala že celo nosečnost, kljub temu, da se je Kim bratca res izredno veselila, se bi lahko po prihodu Nika domov, marsikaj spremenilo. Najbolj strah me je bilo ljubosumnosti in kakšnega večjega zavračanja. Bratca je krasno sprejela, mene pa je v prvem mesecu po porodu, kar malo zavračala. Zelo mi je bilo hudo, a je tudi to minilo. Sedaj sta Kim in Nik neločljiva in zelo povezana, kar me res veseli. 


Že od prvih Nikovih dni je Kim do bratca res zelo pozorno. Na začetku je bila zelo nestrpna, ker se pač bratec na njo še ni odzival. Zelo rada ga je hranila po flaški, bila zraven ob vsaki menjavi pleničke in boljše zame, da ni zamudila Nikovega kopanja. Sama sem jo opazovala z največjo srečo v očeh. Nik je odraščal in rasel in tako tudi Kimino zanimanje zanj. Ohranila je jutranjo navado in sicer, vsako jutro najprej pride pozdraviti Nika, ga stisne in poljubčka. Kaj lepšega! 
Kim je punčka, vredna zaupanja. Pred kratkim je dopolnila svojih 5 let in moram reči, da je za svoja leta zelo dorasla in predvsem skrbna sestra. Z velikim veseljem ga popazi in zamoti, da mami kaj postori. Seveda ima tudi svoje muhaste dneve, dneve, ko ji gre Nik zelo na živce. Nik pa je obdobju, ko ji zelo rad nagaja in jemlje njene igrače. Ne more mimo, da jo ne vsake toliko časa malo ugrizne in pocuka njene laske. Ma kljub vsemu, sta zelo ljubka. Zelo rada ga nosi na okoli. Niku se zelo dobro zdi, vendar meni to vedno ni všeč. Nik je kar težak fant in se za Kim bojim, da ne bi dobila kile oziroma pruha. 

Boji se zanj, boji se da bi padel in da bi se mu kaj pripetilo. 
Kim je krasna in zelo srčna oseba, katera v sebi nosi še lepša čustva. Zelo je občutljiva in sočutna punčka. To se vidi tudi pri njenem odnosu z Nikom. Nik to čuti, zato se redno tudi stisne k njej. Njuna najljubša igra so skrivalnice, kjer se Kim skriva, Nik pa jo išče. Po stanovanju se takrat sliši samo iskreni smeh. 

Verjetno se sprašujete, če je med njima že čutiti kaj ljubosumnosti in ali se kaj borita za pozornost mamice. Ja, je že prisotno, vendar ne prepogosto. Nekako v zdravi meri, bi rekla. Krasna otroka sta in kot vsaka mama tudi jaz upam na zdrav človeški odnos še dalje, tudi ko bosta v času pubertete. Želim si predvsem to, da si stojita od ob strani in si izkazujeta ljubezen, na svoj poseben način. Ljubezen, katero bosta ustvarila sama. Slike so iz pod rok fotografinje Tine, kateri lahko sledite na njeni FB in IG strani.
https://www.instagram.com/tinamedvescekphotography/
https://www.facebook.com/tinamedvescekphotography/

Nik in Kim pa fotografijah nosita matchy majčke, Nik sicer body, katere je za nas ustvarila Melita. Izredno kvalitet tisk!
https://www.facebook.com/Narejeno-s-srcem-MelitaEmin-1801863286793731/
https://www.instagram.com/melitaemin/

You Might Also Like

0 komentarji