16 DNI MORJA Z BABICO in DEDIJEM, JA ali NE?

V mojem primeru definitivno JA. Vaši odgovori pa bodo nedvomno zelo različni in prav tako tudi razlogi.  Sama brez pomislekov jutri Kim odda...

V mojem primeru definitivno JA. Vaši odgovori pa bodo nedvomno zelo različni in prav tako tudi razlogi. Sama brez pomislekov jutri Kim oddajam že tretje leto zaporedoma. Tako je, 16 dni brez svojih staršev. 

Me boli, priznam in prav tako mi je zelo hudo. Sem na pragu joka. A zakaj bi jokala, če vem, da bo mojemu otroku tam najlepše. 
Bo ob ljudeh katere ima zelo rada, katere spoštuje in jim zaupa.
To je tista prva stvar, da sploh dovolim tako dolge počitnice s starimi starši, ker če tega ne bi bilo, je brez kakršnega dvoma ne bi pustila z njima. 
Kim je punčka, katera res težko zaupa osebam. A ko se ji totalno prikupiš, tako kot se ji moja starša, te ne izpusti iz pred oči. Oba sta veliko delala na tem in ji nudila ogromno pozornosti. 


Vsako leto je težko, včasih težje, včasih malo manj. Ne morem iz svoje kože, pač sva zelo navezani ena na drugo in vem, da tudi ona skriva skrb ali bo pogrešala mamico. Danes je celo malo potarnala, da se boji, da me bo preveč pogrešala, a sem jo hitro potolažila, da se bova veliko slišali in poklicali, tudi preko kamere. A v tem primeru mi je lažje, da se čim manj slišiva, ker mi je tako še težje, pa čeprav bi jo z veseljem poklicala vsako uro. 
Pa pustimo zdaj to, otroka prepuščam v dobre roke, roke katerim popolnoma zaupam, saj to sta moja starša, katera sta vredna vsakega zaupanja. 

Jaz razumem prav vsako mamo posebej, tudi tisto, ki svojega otroka nikoli ne bi oddala na tako dolge počitnice. Mame smo zelo navezane na svoje otroke, kar je sigurno razumljivo. 
Moramo pa vedeti, da otrok tako osvaja občutek samostojnosti. 
Velik problem nastane, ko mi ne zaupamo osebi katera želi našega/vašega otroka v varstvo, je tako? To prav za prav čutijo tudi otroci in posledično tudi oni ne zaupajo njim. Če pa imamo s svojimi straši, v drugem primeru tudi s svojo taščo, tastom, svakinjo, sestro, bratom ustvarjen lep odnos že od samega začetka, je to zelo lepa iztočnica tudi za vašega otroka. 

Jaz se za mojo Kim zelo veselim, da sploh ima to možnost. Naj uživa v svojem brezskrbnem otroštvu. 

Obe fotografiji sta posneti iz strani https://www.facebook.com/artboxphoto/.


You Might Also Like

0 komentarji