SAJ NE VEM VEČ, ALI MI LAŽE ALI GOVORI RESNICO!

Ohhh te otroci, večji so, večji so tudi problemi. Problemi, težave rastejo z njimi. Pri nas se je pojavila težava, problemček katerega s Kim...

Ohhh te otroci, večji so, večji so tudi problemi. Problemi, težave rastejo z njimi. Pri nas se je pojavila težava, problemček katerega s Kim rešujem že kar nekaj časa in do sedaj mi ga še ni uspelo rešiti.
Poizkusila sem že na 100 načinov, s pogovorom, tudi bolj grobo, pa ne gre, ne z lepa ne z grda. Srčno upam, da to že dolgo obdobje mine res kmalu. 

Vem, da se to dogaja z nekim razlogom, z razlogom, ko otrok hoče pozornost, ko hoče izpasti res bogi in da se staršem res zasmili. Govorim o LAŽI, moja Kim mi laže. Velikokrat pride do trenutka, ko ne vem več, ali mi laže ali govori resnico. Ko pride, do čudnega trenutka, do njenih čudnih besed in stavkov, sem zelo v dvomih. Ko jo vprašam, ali se je to zlagala ali mi je povedala po resnici, se na obrazu pojavi hudomušen nasmeh, kateri govori tisoč besed, samo tiste prave resnice ne pokaže. Seveda sem takrat v dvomih in na čase sem res huda na njo. Ne vem več in sama sebe žrem znotraj sebe. 

"Kim, kako bi bilo tebi, če bi ti jaz lagala?"
Tišina...
Kako me to podžge. 

Verjetno vas zanima kakšne so to laži, zakaj toliko drame?!
Začelo se je z bolečinami v trebuščku in to hitro po tem, ko je na svet prijokal Nik. To je minilo in o tem smo se veliko pogovarjali, saj je očitno res hotela vso pozornost samo zase. 
Tokrat laži prihajajo iz vrtca. Laže o različnih dogodkih, kaj se ji dogaja, kako so vsi krivični do nje, tako otroci, kot tudi vzgojiteljice. 

"Mami, zadnjič je pa prijatelj iz vrtca stresel vse puzle in to sem morala potem jaz pospraviti."
"Mami, zadnjič, ko sem jokala mi je vzgojiteljica vzela ninico."

Potem takem vedno sledi moje vprašanje, če govori resnico.
Sledi izpad joka, trme in da ona pač ne laže. Pred vsem tem pa se hudomušno nasmeje, lahko bi rekla, da celo malo hinavsko. 
Ko ji omenim, da bom odšla v vrtec na sestanek pa se začne dreti name, da pač to ni potrebno, da bo vzgojiteljica itak rekla, da laže. 

                             FOTO: https://www.facebook.com/tinamedvescekphotography/

Kaj sedaj? 
Kako bi ve odreagirale?
Vam otroci pogosto lažejo?

Res prosim za kakšen super nasvet. Hvala, drage mame. 

You Might Also Like

0 komentarji