ENA IZMED TEŽJIH PRELOMNIC ZA MAMO IN NJENO DRUŽINO

Zadnji mesec, zadnji tedni, zadnji dnevi. Dnevi, ko se porajajo skrbi in, ko na proti prihaja stres. Stres, ki tokrat ni namenjen samo meni,...

Zadnji mesec, zadnji tedni, zadnji dnevi. Dnevi, ko se porajajo skrbi in, ko na proti prihaja stres. Stres, ki tokrat ni namenjen samo meni, temveč tudi moji družini. Mami, po skoraj dveh letih odhaja nazaj v službo. Ta mesec se zaključi moja podaljšana porodniška, nato še sledi poletni dopust, zatem pa nastopi služba.

Skoraj 2 leti je bil moja plan, moja goreča želja zamenjati to službo, najti bolj umirjeno službo, urnik in se z dušo in telesom posvetiti svoji družini, svojim otrokom. Očitno mi vse skupaj ni bilo namenjeno. Toliko stresnih sprememb v zadnjem času. Ponovila se nam je zgodba iz pred let, ko je partner izgubil službo, prav v času moje porodniške. Tokrat je bila usoda popolnoma ista. Boleča, a s pridihom pozitive. Vse se je uredilo v roku dveh tednov, ko je partner že nastopil v novi službi, katera je prinesla dobre spremembe. Po eni strani sem zelo vesela, da moja služba ostaja enaka, saj Nik s septembrom odhaja v vrtec. Z vrtcem pa prihajajo bolezni in posledično tudi bolniške. Na tem delovnem mestu bom letos dopolnila že kar 13 let (kdo bi si mislil) in si po toliko letih brez slabe vesti privoščim bolniško za otroka. Morda nekateri/nekatere še ne veste, sem srednja medicinska sestra, zaposlena v Ljubljanskem Kliničnem centru, natančneje v glavni intenzivni. Moj urnik je zelo pester, delam tako dopoldne, popoldne, cel dan (12ur), kot tudi nočne in vikende. Pride mesec, ko svoje otroke skoraj nič ne vidim. Ponovno oditi v ta "šunder" bo stres, predvsem pa za mojo Kim. Ta bi rada, da je mamica konstantno doma in jo hodi iskati v vrtec po kosilu. Ta sprememba bo velik zalogaj za Kim in zadnje čase me preletava kar srh.Ona ne mara sprememb, vse jo vrže iz tira in kot sem že velikokrat omenila na blogu, ona je najbolj občutljiva punčka, kar jih poznam.

Točno 16.7 se vračam na delovno mesto in lahko rečem, da sem vesela, vesela ljudi katere bom ponovno srečala in se h krati malo odpočila od svojih otrok, kateri so me občasno popolnoma izželi. Lahko rečem, da se grem v službo odpočiti. Isti dan Kim odhaja v dežurni vrtec (v času poletja) in ko sem ji to omenila, je bil dobesedno ogenj v strehi. Dvojni stres za Kim, sama pa zraven trpim na polno. Delala bom skrajšan delovnik, namesto 40ur/teden, bom naredila samo 30. Kljub vsemu, bom še kar veliko doma, kar me neizmerno veseli. Tedenske nočne ne bom delala, bom pa na mesec naredila 1 nočni vikend. Sama za spremembo drugih ljudi, rada delam nočne. 

Kot opažate, se v moji glavi porajajo mešani občutki: žalost, veselje, skrbi,... Vem, da se bo vse uredilo. Komaj pa čakam septembra, ko bosta oba skupaj v vrtcu, takrat bo vse lažje, saj bosta imela en drugega. Navsezadnje pa si najbolj želim novo službo in srčno upam, da še v tem letu. Bomo videli kaj mi je namenjeno in kaj mi je namenil univerzum. Sandra, ostani pozitivna!

                                              Foto: https://www.facebook.com/artboxphoto/

You Might Also Like

0 komentarji