MODNA OBJAVA: Mama v oklepu

Ujel me je hud čustveni vrtinec. Vrtinec je res mila oblika, lahko bi uporabila besedo tornado. Zadnje čase o svojih čustvih in družinskih s...

Ujel me je hud čustveni vrtinec. Vrtinec je res mila oblika, lahko bi uporabila besedo tornado. Zadnje čase o svojih čustvih in družinskih spremembah veliko pišem tudi na blogu. Blog je res postal moj osebni dnevnik, kjer izlijem svoja čustva. Dnevnik, kjer se veliko mamic poistoveti z menoj in mi nudi oporo in to mi ogromno pomeni. 

                                                                 FOTOGRAFIJE: https://www.facebook.com/artboxphoto/


Mame smo od nekaj veljale za zelo močne osebe, osebe, ki svoja čustva zelo redko pokažejo. Govorim o čustvih, katera bi lahko vplivala na naše otroke. Res je, naši otroci začutijo prav vsako spremembo, vsako našo čustvo, a to je včasih preprosto težko skriti. Razumem, da otroci poberejo od nas prav vse, tudi čustva.Velikokrat sem dobila opozorilo, da naj ne pokažem skrbi otroku, da bom s tem situacijo še poslabšala. Zakaj? Ne razumem! Naj otrok ve, da ga razumem, da ga čutim, da čutim njegova čustva in da h krati čutim enako. Se mi zdi, da znamo celo otrokom zatirati vsa ta čustva. 

Velikokrat se sprašujem, zakaj moramo mame vedno to v sebi skrivati? 
Zakaj me ne moremo pokazati kaj čutimo?
Zakaj se skrivamo za oklepom? 
Kje piše, da moramo mame biti vedno močne osebe?
Zakaj nas naši otroci ne smejo videti še iz druge plati, čustvene plati?
Zakaj mame ne smemo jokati?

Mame se ne smemo streti!
Mame moramo biti močne!
Mame ne smemo biti živčne!
Mame ne smo jokati!

Pa je res tako?

Zraven te objave sem vključila še nekaj svojih fotografij, kjer se za vso to nasmejano, skoraj popolno podobo skriva krhka mama, mama na robu obupa, obupana mama, utrujena mama in mama, ki bi se najraje zjokala.

Se najdeš v tem zapisu?
                               Celotni stayling je iz trgovine KIK.
                           Pentljica na roki in v laseh --> ELIZA PENTLJE.
                              Jeans na zadnji fotki pa je iz LIDLA.

You Might Also Like

0 komentarji