MOJE TOPLO ZATOČIŠČE H KATEREMU SE VEDNO IN VEDNO VRAČAM

Nikoli, ampak res nikoli ne bom pozabila besed moje mame. "Sandra, ko boš sama mama, me boš razumela."  Ta stavek sem slišala ta...

Nikoli, ampak res nikoli ne bom pozabila besed moje mame.
"Sandra, ko boš sama mama, me boš razumela." 
Ta stavek sem slišala tako pogosto in prav vsakič sem zavila z očmi. Vendar imela je prav (spet). Tolikokrat sem zatirala njene nasvete, zavijala z očmi in se je jezila na njo, a je imela vedno prav, tako kot vedno (tudi zdaj). Pa še zdaj težko kdaj pa kdaj priznam, da ima tudi tokrat prav. 

Ljubezen staršev do otrok je zelo globoka. Od kar sem postala drugič mama, se je to še bolj poglobilo. A brez svojih staršev, brez njihovih nasvetov bi danes bila nič. Kako neskončno sem jima hvaležna. Vedno si bosta našla čas za varstvo mojih otrok in v to sploh ne dvomim. Kako krasna ljubezen se je spletla med moji otroci in moji starši. Morje, počitnice, podaljšani vikendi, vse to nudita mojim otrokom. Razvajata jih na polno, včasih tudi preveč. 

Z veseljem lahko poudarim, da jih imam od kar sem postala mama, celo raje. Mogoče se čudno sliši, a je tako. Šele sedaj jih pravilno cenim in se zavedam besede starš. Šele sedaj sama na sebi opažam kaj dejansko ste me naučila in kako lepo sta me vzgojila. Postala sta moj vzor, vzor katerega želim nuditi svojim otrokom. 
Od zdaj naprej se zavedam več vidikov ljubezni mojih staršev. 
Razumem njihove neprespane noči, razumem trenutke nemoči, trenutke, ko sta bila v dvomih. Včasih tako obožujemo svoje otroke, da težki trenutki zelo bolijo. A je kljub vsemu zelo prijetna bolečina. 

Mami, včasih se mi zdi, da samo ti vidiš to, za kar se res trudim. 
Ti vidiš pospravljeno stanovanje, urejene otroke, urejeno mamo. Jaz vidim samo zmedo. Včasih se mi zdi, kot da nič ne naredim, da se nič ne trudim. Ti pa si tista, katera edina vidi in razume drugače. Edina si, ki vidi kako sebe postavljam na zadnje mesto, da bi vsem drugim ustregla. 

Vidva sta moje toplo zatočišče, kamor se vedno z velikim veseljem vračam in zagotovo se vedno bom.Vedno bom vajina punčka katera se bo v vsakem težkem trenutku obrnila na vaju, vaju poklicala in si zaželela samo toplih besed. Vidva vedno vesta kaj reči, da mi bo lažje. Včasih je dovolj že vajin glas.  
Neskončno hvala mami in tati!


You Might Also Like

0 komentarji