DOPUST JE ZA STARŠE NEDVOMNO VELIK STRES

Letos sem imela pred našim prvim dopustom, od kar imamo Nika, zelo slab občutek. Prav nič se nisem veselila in občasno sem imela občutek, da...

Letos sem imela pred našim prvim dopustom, od kar imamo Nika, zelo slab občutek. Prav nič se nisem veselila in občasno sem imela občutek, da nam kar nekaj želi preprečiti naš dopust. A smo ga navsezadnje nekako "izsilili". 

Pakiranje, polna glava skrbi in mali otroci, vse to je ogromen stres za nas starše. Tu bi izpostavila predvsem nas mame, ki smo ponavadi te, ki skrbimo, da je naša prtljaga popolna. Bog ne daj, da kaj pozabimo, saj smo potem me krive iz strani partnerja, ki pa se pred tem prtljage in pakiranje ni niti malo dotaknil. Mame poskrbimo prav za vse, moški pa so med tem na off. Njihova naloga je, da nas varno pripeljejo na cilj. Sama ponavadi živce zgubim že med pakiranjem, ker vem, da je vse na meni. Pa to nekako še preživim. 

Letošnji dopust me je predvsem skrbela dolga vožnja. Odpravili smo se v Biograd na moru. Do tja smo rabili cc 4-5 ur. Nik in Kim sta bila neizmerno pridna, kar me je res potolažilo in dejansko sem se zamislila, da pa mogoče le ne bo tako slabo, kot sem imela občutek. Je pa res, da je dopust z otroci prava igra na srečo. 
Ko smo prispeli v apartma je bil Nik res zelo utrujen in posledično razdražljiv, kljub temu, da je v avtu spal 2x. Nikakor ni želel spati v prenosni posteljici in sva potem oba zaspala kar na zakonski postelji. Tisti trenutek me je res skrbelo, da Nik ne bi želel spat v svoji postelji, temveč z menoj. A se je zvečer le izkazalo malo drugače. Nik je zelo lepo sprejel svojo posteljo in v njej spal celo boljše. kot pa v svoji domači postelji. 

So se pa že prvi dan začele otroške tegobe. Nik jok, Kim jok! Vsak iz drugih razlogov! Nik je imel hude izpade joka, katerih se ni in ni dalo umiriti. Prvi dan pokuka prvi zobek, drugi dan drugi zobek in četrti dan tretji zobek. Smo takoj razumeli od kje tisti hudi jok. 
Nika smo nekako še razumeli, nismo pa razumeli naše Kim, ki je s svojim jokom želela privabiti vso našo pozornost. Ona pa je bila resnično neznosna in s svojo trmo pokvarila celotni dopust. Mi verjamete, da smo v 7 dneh želeli oditi domov 3x. Sploh ne vem kako sem zdržala do konca, a sem, z veliko muko! Lahko rečem, da sta se z Nikom kar malo izmenjavala glede pridnosti. Ne vem kako bi to vse skupaj zdržala brez svojega partnerja, ki me je dejansko držal pokonci in motiviral. Občasno smo se celo ločili, fantje skupaj, punce skupaj. Bolj ko sta bila skupaj (brat in sestra), slabše je bilo, sploh na plaži, ko sta se kregala za vsako igračo, za vsak kamen. Kim je bila velikokrat pobudnik za kreg v celotni družini. Nikakor ni znala sprejeti besede NE in takrat je imela tak izpad, da bi se najraje pogreznila v zemljo. Bilo je noro!
Nik pa je imel v riti mravlje 24 ur na dan. Nič pri miru. Obdelal je celotno plažo, vse brisače, vse flamingote in vse kanglice. 

Peklenski dopust, peklenski dnevi, peklenski teden! Tako utrujena nisem bila že lep čas. Včasih s partnerjem nisva jedla več kot pol dneva, ker preprosto ni bilo časa. Otroka pa bi jedla non stop, ker pač voda dela svoje in jima pobere celotno energijo. Večeri so bili luštni in dokaj sproščeni. Resnično upam, da bo naslednje leto kaj boljše, ko bo imel Nik dobri 2 leti. 

Za letos smo zaključili!


You Might Also Like

0 komentarji