MATERINSTVO JE PEKLENSKO TEŽKO

Popolne mame, popolne slike, popolni otroci, popolni zapisi?! Je to vse res popolno materinstvo? Je za vsemi temi popolnimi slikami res popo...

Popolne mame, popolne slike, popolni otroci, popolni zapisi?! Je to vse res popolno materinstvo? Je za vsemi temi popolnimi slikami res popolna družina, katera se razume v vseh pogledih?
Zadnje čase me je zmotilo kar nekaj zapisov, skoraj popolnega materinstva. A vem, da še zdaleč ni tako! Instagram mame so postale popolne mame, s popolnimi slikami. Saj ne rečem, da sama ne želim imeti lepih slik svojih otrok, svoje družine. A moji sledilci to preprosto začutijo in vedno bolj ugotavljam, da fotografije posnete s telefonom pridobijo več ogledov, več všečkov. Te fotografije izžarevajo pristnost! 

Včeraj sem vas na svoji Fb strani spraševala o čem naj raje berete na blogih in veliko mamic se je oglasilo. Najraje se berejo pristni in realni zapisi, takšni kot dejansko je materinstvo. Kruto, a kljub temu čudovito. Veliko blogerk ne piše o tem kaj se jim trenutno dogaja, kako same trpijo, kako so na koncu z živci. Tudi če pišejo o tem, nekako stvari olepšajo. Sama pa zelo rada pišem o naših "divjih" obdobjih. Biti mama, oče, starš je peklensko težko!

Imam dva krasna otroka, katera ne bi za nič na svetu zamenjala. A pride dan, ko preprosto ne zmorem več. Situacija me postavi pred vprašanje ali sem res tako slaba mama. Kaj delam narobe?! Se to dogaja samo meni? Zakaj vse pišejo o tem kako lepo se imajo na dopustu, morju, potovanju?! Jaz imam pa peklenski dopust poln joka, trme in otroških tegob. 
Kim ima res eno iz med groznih obdobji. Obdobje treme v kombinaciji z ljubosumjem. Vso pozornost želi samo zase in za to bo naredila vse, jokala in trmarila bo tudi po 2 ure skupaj, če bo treba. 
Trudim se po vseh možnih močeh. Vzamem si čas samo za njo, čisto brez Nika. Tudi na morju sem se ji ogromno posvečala in s partnerjem sva ju z Nikom velikokrat ločila. Je pomagalo za nekaj časa, a se je situacija hitro ponovila in še vedno se ponavlja. 
Obupana sem in popolnoma nemočna. Kaj lahko še postorim? 
Se ne trudim dovolj? 

Ne rabim vašega usmiljenja, ker ja vem, da vse mine in tudi to bo. Želim, da mame veste, da materinstvo še zdaleč ni popolno in da nikoli ne boste same v tem, da se bo vedno našla ena mama ali več, ki bo v istem trenutku v popolnoma isti situaciji, kot ste ve.

Hvala Vam za vso podporo!You Might Also Like

0 komentarji