OBISK PLASTIČNEGA KIRURGA

Ne, nisem ga obiskala jaz oziroma sem, vendar z Nikom. Nik je ta, ki ga bo čez par let potreboval.  Zakaj?  Morda ste nekatere že opazile,...

Ne, nisem ga obiskala jaz oziroma sem, vendar z Nikom. Nik je ta, ki ga bo čez par let potreboval. 
Zakaj? 
Morda ste nekatere že opazile, da ima moj Nik na obeh uhljih nekakšen izrastek, ki izhaja iz ušesnega hrustanca. S tem se je Nik že rodil in če bi bila izrastka manjša in tanjša, bi jih podvezali že ob samem rojstvu in tako bi se izrastek posušil in odpadel. Ker pa sta bolj "mesnata", sploh ta na desnem uheljčku, se bo to odstranjevalo s kirurškim posegom. 

                                                            Na levi strani je izrastek zelo velik proti tistemu na desni strani.

Glede tega sem kar malo zmedena, ker mi nihče nič kaj veliko ne zna povedati. Zato smo včeraj prvič obiskali plastičnega kirurga v upanju, da se situacija kaj bolj razjasni. Pa sem bila že ob prvem pristopu kirurga zelo razočarana.
Njegov prvi stavek oziroma vprašanje je bilo to, da zakaj bi sploh to odstranjevala, saj ljudje s tem normalno živijo. Mogoče se tudi kdo od vas enako sprašuje. A jaz želim, da Niku to odstranijo še pred šolo. 
Zakaj?
Zato, ker ne želim, da bi se njegovi sovrstniki delali norca iz njega. Ker ne želim, da bi se počutil drugačnega in zapostavljenega. Nekako sem se postavila v svojo kožo, kako bi se počutila jaz na njegovem mestu. 
Skratka, kar sem pri obisku kirurga izvedela je to, da do 10 leta otrokove starosti otroka uspavajo med samim posegom, po 10 letu starosti pa to storijo lokalno, se pravi omrtvičijo del uhlja. 
Kaj narediti? Naj počakam, da dopolni 10 let ali to odstranimo že prej? 

Po skoraj 1 urnem čakanju je pregled in pogovor trajal cele 2 minute. Izvedela nisem popolnoma nič. Niti do besede mi ni pustil, da bi kaj vprašala. Obupno!
Mamice, tokrat se obračam na vas. Ima katera od vas kakšno takšno ali podobo izkušnjo glede tega? Zelo bi mi pomagale, če bi se katera javila in kaj več o tem povedala. Neskončno vam bom hvaležna.

Lp, Sandra


You Might Also Like

0 komentarji