UVAJANJE V VRTEC: Takšnega scenarija si niti predstavljala nisem

Še teden ni za nami, pa lahko rečem, o moj bog, kakšen teden je za nami. No, ni vse tako črno in še zdaleč nisem tako negativna, kot je brat...

Še teden ni za nami, pa lahko rečem, o moj bog, kakšen teden je za nami. No, ni vse tako črno in še zdaleč nisem tako negativna, kot je brati iz samega naslova. Lahko rečem, da je vse možno in da je to mogoče pričakovati še kdaj. 

Skratka, teden uvajanja v vrtec se je res začel super. V ponedeljek zjutraj sta še oba skupaj odšla novim dogodivščinam naproti. Kim v svojo staro skupino in Nik med svoje nove prijatelje. 
Ponedeljek popoldne pa je Kim zbolela. Mi je že za vikend tožila po bolečinah v grlu, vendar je to kmalu minilo. V ponedeljek zjutraj pa je malo kihala, a nisem dala kaj dosti pozornosti na to. 
V vrtcu sem jo pobrala že okoli 14 ure in takoj se mi je zdelo, da nekaj ne štima. Doma je popoldne večino preležala in navsezadnje tudi zakuhala. Okej, tale teden sem si res predstavljala malo drugače, sem si rekla s kančkom upanja, da pa mogoče ne bo tako hudo. No, pa poiščimo torkovo varstvo. Bolne Kim seveda v vrtec k Niku nisem mogla vzeti. Svoje štiri urice je počivala pri babici oziroma pri moji tašči. 
Sreda, prvi dan, ko je Nik imel vrtčevski počitek. Ta dan sem prekipevala od ponosa. Oddala sem ga pred zajtrkom in ga pobrala po njegovem počitku, se pravi okoli 13 ure. Najbolj me je skrbelo to, kako bo sam jedel in kako bo potekala njegovo spanje.
A to je bilo za Nika mala malica. Moj fant je noro pogumen in preseneča na polno. 
Kim se je stanje poslabšalo. Kuhala je na polno, nobenega apetita, niti piti ni želela. Bila je zelo švoh, bolel jo je trebušček in mrzlica jo je konstantno tresla. Popoldne pa sem v ustih opazila še otečene in vnete dlesni, ter afte oziroma razjede, katere so situacijo samo še poslabšale. 
Četrtek se je nekako začel enako. Nika je čakal enak scenarij kot v sredo, le da je danes zjutraj malo zajokal, le toliko, da je mamico malo stisnilo. Kimina temperatura se je malenkost umirila, a stanje v ustih se je poslabšalo. Begal me je sum na bolezen rok, nog in ust, zato se odločim za obisk pediatra. Na koncu smo izvedeli, da gre le za virozo, ki pa naj bi hitro minila, čeprav Kim temperatura še ni izginila. Upam, da tole res hitro mine, ker se mi res že pošteno smili. Je pa danes popoldne zbolel še mlajši član. Teče mu iz noska in rahlo ima povišano temperaturo. Revež je danes zaspal že ob 17 in to kar v mojem naročju. Kim pa se mu je pridružila ob 18. 
Groza me je, stiska me, saj sta oba otroka bolna. Pa prav sedaj, ko je uvajanje tako lepo "zalaufalo". Upam, da kasneje ne bo problemov. Iskreno upam, da bo do ponedeljka ok in da se vrne nazaj.

Srčno upam, da jutri ne bo preveč pestro in da se ne stepeta za moje naročje. Wish me luck. :D
                                                 COPATKI: Sungi


You Might Also Like

0 komentarji