7 ZANIMIVIH DEJSTEV O NAŠI DRUŽINI

Razmišljala sem kako bi vam svojo družino malo bolj pobližje predstavila, pa se mi je ta objava zdela super ideja.  Zaupala vam bom naših 7...

Razmišljala sem kako bi vam svojo družino malo bolj pobližje predstavila, pa se mi je ta objava zdela super ideja. 
Zaupala vam bom naših 7 zanimivih navad, prigod, razvad,...
Nekaj, kar dejansko še ne veste. Če vam bo kaj čudnega, si ne jemljite k srcu, samo preskočite, haha.

1. OBE S KIM IMAVA ENAKE ALERGIJE
Tako je! Sama imam že res od majhnega hude alergije. Sicer je res dolgo trajalo, da so sploh ugotovili na kaj sem alergična. Testirana sem bila na prav vse mogoče, predvsem na hrano. Pršice in cvetni prahovi mi nikoli niso delali problemov. Najprej sem v otorštvu imela hudo alergijo na sojo. Se pravi nič piškotov, nič napolitank,..
Pojavila se je tudi občutljivost na gele za tuširanje. Pa je to nekako minilo. Okoli osnovne šole pa se je pojavila alergija na vse možne sladkarije, ter na sokove. Te alergije so bile grozne. Še zdaj se spomnim kako sem pila nek jabolčni sok in kako sem se zjutraj zbudila z zatečenimi vekami (tako so bile zatečene, da mi je koža popolnoma popokala), pregibi popolnoma pordeli in srbeči, prav tako so me srbele tudi bradavice na dojkah. Takrat sem bila sprejeta na pediatrijo. Po tistem sem dobila 2 tedna zdravljenja na Rakitni.
Ena zanimivost je bila tudi ta, da mi je redno popokala tudi koža na podplatih, bila je tako srbeča (drgnila sem ob tepih), da je počila tudi do krvi. Se sliši grozno ane? Skratka pred parimi leti smo s krvnim testom prišli do spoznanja, da sem zelo občutljiva na konzervanse, umetna barvila, aditive, emulgatorje,... Še vedno jem te stvari, vendar res v mejah normale. 
Kim pa se je pred cc 3leti pokazalo popolnoma enako. Zgodba se ponavlja. Kim sicer ni tak sladkosned, kot je njena mami, a se je prav pred 2 tedni pojavila alergija, ker je nekje na obisku pretiravala s sladkarijam. 
Tudi ona je že opravljala teste, a tako kot pri meni, ni pokazalo nič. Ta alergija se dokaže samo s krvim testom, pa še to ne v celoti. Lahko bi celo rekla, da sem do samih ugotovitev prišla celo sama, ker sem do dobra spoznala kaj paše telesu in kaj ne.

2. PODNAJEMNIKI ŽE 9 LET
Jaaa vem, da bi imela že full kredita odplačanega, a midva kar ne najdeva nekaj kar bi bilo lahko naše gnezdo. 
19.10 bo 9 let od kar živiva v Kranju kot podnajemnika. Stanovanje iščeva včasih bolj aktivno, včasih malo manj. Zelo sva zbirčna in tudi cene so včasih tiste, ki te odbijejo. Z glavo skozi zid nočeva, saj bo to nekaj doživljenskega, nekaj kar bo samo naše in nekaj kar nenazadnje dobijo najini otroci.

3. SPLAV
Mogoče marikdo od vas ne ve, a preden sta na svet prijokala Kim in Nik sem imela splav. Ta je bil sicer kar hiter (4 teden), zato abrazija sploh ni bila potrebna. Bilo je kar hudo, saj je bila le prva nosečnost in še s svakinjo sva bili isto časno noseči. To se je dogajalo točno 8 let nazaj, tak čas. O kako bi bil že velik najin otroček.

4. NAKUP KUŽKA
Ta se nekako drži zgornje točke, saj sva se potem, ko sem splavila, odločila za nakup kužka. V najino življenje je stopil kuža Shorty, pasme Boston terrier. To je najbolj prijeten in trmast kuža. Otroke obožuje in oba je neverjetno lepo sprejel. Zelo je zaščitniški do njih. Shorty je letos dopolnil že kar 7 let. Upam, da bo živel še najmanj toliko.

5. SLABA SAMOPODBA
S to se srečujem že od osnovne šole. Mogoče takega vtisa nikoli nisem dajala, a sama sebi nikoli nisem bila dovolj dobra. Vmes sem se nekako pobrala in veste kaj me je rešilo?! Meditacije, pozitvno razmišljanje,... Pa sem se spet malo izgubila. Celo življenje se borim z odvečnimi kilogrami. No, saj nikoli nisem bila debela, a nikoli pa tudi suha. Sem pa zadnje čase veliko razmišljala in prišla do spoznanja, da so straši veliko na to vplivali. Vedno so mi govorili, da moram shujšat, da naj držim svoj trebuh bolj notri. Imeli so velik vpliv na mojo samopodo in ne rada rečem, da še vedno znajo opominjati na to. Vem, da moram temu narediti konec.
O tem se imam na blogu namen še razpisati.

6. VSAK DAN SPANJE OB ISTI URI
Meni najljubša točka, haha. Nik od svojega cc 3 meseca starosti zaspi tako rečeno ob isti uri. Njegova ura za spanje je 19, najkasneje. Mi je veliko staršev reklo, da bi bilo bolje, če bi hodil spati kasneje, ker bi dlje spal. Pa sem jim dala hitro vedeti, da me prav nič ne moti, če vstane okoli 6 ure, saj mi ogromno pomeni večerni prosti čas.

7. SMO DRUŽINA, KATERA JE ZA VIKENDE RADA DOMA
Poznam ogromno družin, ki za vikend redno hodijo na izlete. Mi smo popolnoma drugačni. Mogoče nas nekateri res ne razumejo, a nam to zelo paše. Meni predvsem zato, ker imam prav vsak mesec 2 vikenda delovna. Se pravi, en vikend je nočni (3 dnevni 10-12 ur), drugi vikend pa je dnevni (sobota in nedelja cel dan). Me zdaj razumete? Seveda naredimo kdaj tudi spremembo in ne nismo dobesdno doma, samo na celodnevne izlete ne hodimo. Smo pa ogromno zunaj na igralih, v mestu, na skiroju, na rolarjih, na kolesu. Ni dneva, da ne bi bilu zunaj. Če pa je dež, se pa zatečemo v kakšen lokalček, kjer imajo kakšen prijeten otroški kotiček.


You Might Also Like

0 komentarji