DIY: LESENA BOŽIČNA SMREKA

Danes pri meni gostuje super punca, mamica Dijana. Ker je Dijana letos izdelala super cute smrekico, sem jo prosila, če bi z menoj in mojimi...

Danes pri meni gostuje super punca, mamica Dijana. Ker je Dijana letos izdelala super cute smrekico, sem jo prosila, če bi z menoj in mojimi sledilci delila svoj načrt in izdelavo. 
Kako se jo je lotila?
Kaj je uporabila?
Koliko časa je potrebovala?
Koliko jo je stala?
Vse to si preberi v kratki objavi drage Dijane.
Dijano lahko slediš na njenem Instagramu ---> https://www.instagram.com/dijanab.138/.

Juhu, prišel je najbolj čarobni mesec v letu. 
Vsako leto, že prvi dan v decembru okrasimo smrekico in takrat najbolj uživam. Tokrat sem se odločila, da jo bom kar sama izdelala. Malo sem brskala po internetu in našla zanimivo inspiracijo za leseno božično smrekico. Takoj sem se lotila načrta, kako bi jo najlažje izdelala. KAJ POTREBUJEŠ?
Najprej sem si narisala skico, zapisala približne mere in koliko materiala bom potrebovala.
Odpravila sem se v bližnjo trgovino, kjer prodajajo vse za dom in izdelavo različnih doma narejenih stvari. 
Kupila sem tri letvice dolžine cca 100cm in 2cm širine in leseno desko 60X20cm za podstavek, da smrekica lahko samostojno stoji. Imela sem srečo, da sem v ponudbi dobila že vse primerne dolžine kot sem si zamislila. Krajšala sem samo eno letvico. Od pripomočkov sem rabila kladivo, žeblje, vrtno vrv in manjšo žagico. 


KAKO SEM SE LOTILA IZDELAVE?
Letvice sem povezala v trikotnik, da je prišla oblika smreke, nato pa še vse skupaj pritrdila z žeblji v lesen podstavek. Ko je smrekica samostojno stala, sem vzela še vrtno vrv. Začela sem čisto spodaj  in tako začela ovijati vrv okrog lestvic od leve proti desne, ter obratno z razmakom približno 10 cm. Tako sem nadaljevala do vrha. Na isti način sem dodala še čisto drobne lučke. Okrasila sem jo z bunkicami in s čudovito zvezdo na vrhu. 
Na spodnjem delu sem dodala še malo vatnega snega in nekaj dekoracije

KOLIKO ČASA SEM PORABILA in KOLIKO ME JE STALA?
Za izdelavo smrekice sem rabila približno pol ure
Cenovno me pa ni prišlo več kot 10 €, kar se tiče lesenega materiala. 

Upam, da sem dosti enostavno opisala, kako sem jo izdelala in mogoče tudi vi najdete kakšen navdih za doma izdelane smrekice.
Želim vam lepe praznike. Srečno, Dijana.

You Might Also Like

0 komentarji