SLABA VEST

Pozdravljene mamice! Zadnje čase preživljam kar težko obdobje, obdobje slabe vesti.  Ja, peče me vest in nisem naredila prav nič slabega,...

Pozdravljene mamice!

Zadnje čase preživljam kar težko obdobje, obdobje slabe vesti. 
Ja, peče me vest in nisem naredila prav nič slabega, temveč dobrega. Kljub temu, da opravljam dobro delo, brez slabe vesti preprosto ne gre. 

Zakaj slaba vest, če pa opravljam nekaj dobrega zase, za druge ljudi in navsezadnje tudi za svojo družino? 
Vem, da se čudno sliši, a prepričana sem, da te občutke v sebi nosi ogromno mamic.
Služba, popoldanske izmene, nočne izmene, celodnevne izmene, delovni vikendi, delovni prazniki in tudi ko sem prosta, me čaka en kup obveznosti. 
Kje je tu čas za otroke?
Kljub temu, da delam skrajšan delovnik pride vmes tudi kakšno obdobje, ko je časa preprosto premalo in dan bi moral imeti več kot 24 ur. 

To najbolj čuti Nik in prav on je ta, ki to na vse možne načine odraža. Najbolj se čuti ponoči, ko se neprestano zbuja, joka in kliče MAMA. Takrat želi k meni, da skupaj spiva, se stiskava in crkljava. Razumem ga in to mu tudi ustrežem, ker tudi sama rabim to. 
Ko pride delovni vikend in ko partner ostane sam z otroci, to postane neznosno. Oba, Kim in Nik postaneta obupna, nervozna, nagajiva, jokava, oba želita mamo, ki pa je tisti trenutek v službi. 
Ko sem doma, me okupirata na polno. Pravzaprav ne morem postoriti prav nič, ker me Nik konstantno želi ob sebi in enako tudi Kim, prav to pa privede do kreganja kdo bo z mamico. 

Otroci preprosto ne vedo, da vse to delamo za njih. Da če mama in oče ne bi hodila v službo, ne bi imela vsega tega kar že imata. Ne zavedata se kako lepo nam je, čeprav kdaj pa kdaj enega od staršev ni. Vem pa, da je problem prosti čas in teh problemov je ogromno v večini družin. Zavedam se, da kljub mojemu delovniku imam še vedno kar nekaj časa za njih, če pogledam druge starše in njihove obupne delovnike. 
Recimo, moj partner se vrača vsak dan okoli 16.30 ure, sama pa okoli 15, seveda takrat, ko imam dopoldanski turnus. 

Vse to skupaj je težko razložiti otrokom, ker teh stvari še ne razumejo. Boli me, ko mi hči pred nočno ponuja denar iz svojega šparovčka, samo da bi mama ostala doma. Vse skupaj to še otežuje. Ko pride večer, pa kot ožeta cunja dobesedno padem dol. Vse skupaj se opazi tako na blogu, ki mu je nedvomno ogromno padla branost in enako tudi na mojih socialnih omrežjih. 
Resnično upam na boljše čase z malo več energije. :)

Kakšen recept mogoče? 
Hvala <3
You Might Also Like

0 komentarji