KAKŠEN ODNOS SE RAZVIJA MED KIM in NIKOM?

Pozdravljene! Pred letom sem na blogu ( KLIK ) pisala kakšen odnos se plete in razvija med sestrico in bratcem. Takrat sta bila stara, Kim...

Pozdravljene!

Pred letom sem na blogu (KLIK) pisala kakšen odnos se plete in razvija med sestrico in bratcem. Takrat sta bila stara, Kim 5 let in Nik 1 leto. Med njima je meni zelo luštna razlika, 4 leta. Pred letom dni odnos še ni bil tisti pravi, pristni. Kim takrat še ni kazala svojega "pravega" obraza, se pravi iz nje še ni "bruhalo" ljubosumje, temveč samo ljubezen. Oči je imela samo za bratca. Nik je takrat imel le 1 leto in okolica ga še ni kaj dosti zanimala in prav tako tudi sestrica in njene igračke ne. Iz njene strani je bilo vse drugače, glavne so bile Nikove igračka in pa seveda sam on. 

Po letu dni so se stvari malo zasukale. Kim pogosto doživlja izbruhe jeze, trme in ljubosumja. Želi, da je vse po njeno, da so vse igrače njene, tudi Nikove. Da ne govorim kako se potegujeta za pozornost staršev, to je včasih prava borba. 
To leto je bilo res naporno. 
Nik je otrok, ki ne rabi veliko pozornosti, a je vedno vzbuja s svojimi lumparijami. Pri 2 letih še vedno ne morem nikamor v miru, da mi ne bi kam ušel in naredil kakšno lumparijo. Ta otrok ne zna dati rokice in v miru hoditi ob meni. Še vedno smo aktualni z vozičkom, na žalost. Tako ne vede želi veliko pozornosti in Kim to čuti. Posledično sem jaz bolj napeta in kakšen vikend zna biti noro naporen, da si včasih zaželim, da bi bila v službi, brez heca! 
Znata se že pošteno stepsti, ščipati, gristi in predvsem lasati. 
Kim želi mir, ko se igra, a ob bratcu ga na žalost nima. Velikokrat se zapre v sobico, da bi imela mir in ta mir Nik hitro prekine. 
Se pa vidi, da je Nik že leto starejši in da se postavi zase, se ne pusti manipulirati in točno ve katere so njegove igrače. 

Na primer, ko je Nik pred par meseci dobil svoj motor (za vozit), ta ni bil prav nič zanimiv zanj, temveč samo za Kim, ki si ga je prisvojila. Po parih mesecih se je situacija obrnila in sedaj boljše, da se Kim sploh ne vsede na motor. Je pa zanimivo to, da se oba zelo rada vozita skupaj in tu je prava iztočnica, da povem kako zelo se imata rada.

Trenutno smo v enem lušten obdobju, ko se neizmerno rada skupaj igrata. Ko je v igri slišati en kup tekanja in smejanja. Nik jo je končno začel klicati po imenu, sicer ni Kimi, temveč Timi. Tako lepo ga je slišati, ko jo tako prisrčno kliče in to že na vse zgodaj, ko Kim še spi, ta stopi do njene posteljice in z najbolj prisrčnim glaskom kliče sestrico. Zelo rada si delita poljubčke, sploh takrat, ko se v vrtcu ločita. Hitro se pogrešata in hitro je videti, da sta navezana en na drugega. 
Topim se, ko jih opazujem kako se povezujeta, kako en z drugim rasteta. To je nekaj najlepšega. Ob njima čutim neskončno hvaležnost, da imam to, kar imam. 
Hvaležna sem za vsak njihov dih, za vsak njihov korak, za vsak utrip srca. Hvaležna sem, da lahko živita.
S svojim obnašanjem, pa naj bo to še tako grozno, me učita vsega dobrega in slabega. Učita me potrpežljivosti, kako ne vzkipeti, kako mirno odreagirati. 
Hvala vama in pozabita kako dragocena sta en drugemu. 

                                      FOTO: Art Box Photography

You Might Also Like

0 komentarji