SE BOM ODLOČILA ZA TRETJEGA OTROKA?

Pozdravljene! Zadnje čase dobivam ogromno vprašanj, če bi se odločila za tretjega otroka. Moj odgovor je jasen in v to sem 100% prepriča...

Pozdravljene!


Zadnje čase dobivam ogromno vprašanj, če bi se odločila za tretjega otroka. Moj odgovor je jasen in v to sem 100% prepričana, da tretjega otroka NE bo. Dovolj je! 
Iskreno lahko povem, da je bila načrtovana samo Kim, se pravi samo 1 otrok. Sama sem edinka, moj partner pa ima še sestro. Vedno je bila moja želja, da sama ne bi imela edinko/edinca, temveč vsaj 2 otroka. Moj partner pa je želel popolnoma drugače, zato je bila nepričakovana druga nosečnost velik šok. 

Sama svoje otroke neskončno obožujem in vem, da bi enako oboževala tudi svojega tretjega otroka. A se zanj res ne bom odločila. Že ta dva mi včasih resno parata živce. 
Kim letos odhaja v šolo in vem, da bo potrebovala še veliko pozornosti. Kot sem že velikokrat omenila, je Kim res občutljivo dekle z ogromno čustvi, ki jih včasih ne zna izkazati. S partnerjem ji želiva nuditi vso najino oporo pri šoli in ostalih zadevah. Nik pa je po svoje popolnoma drugačen in svojo pozornost zahteva na drugačen način. Nik je lump, divjak, sama mu pravim mali hudiček. Ne uboga, ne posluša, samo nagaja, je pa pravi mali crkljivec in mamico obrne takoj. 
Oba sta karakterno noro težka in pri obeh nekako nisem mogla uživati ne na kavicah, ne na morju, ne nikjer. Ne se zgražati nad menoj, niti me ne obsojati, ker ne poznaš naše zgodbe, našega ozadja. Moji otroci so zlata vredni, a naporni za 4 skupaj. S Kim sva šele zdaj začeli malo bolj uživati, ko je sama večino stvari res začela dojemati in razumeti. Z Nikom pa še dolgo ne bom in se tega dobro zavedam. 

Pogrešam obdobje novorojenčka, dojenčka, ko sem jih imela še čisto zase. Ko sem jih stiskala v svojem naročju v nedogled, ko se tega občutka res nisem nikoli naveličala. To obdobje ima res svoje lepe čare. Z veseljem bi zavrtela časa nazaj. Z velikim veseljem se spominjam tudi dveh čudovitih porodov in tudi na podlagi tega, mi ne bilo problema poroditi še enega otroka. Ampak, NE!
Ko ponavadi začnem o tem govoriti, mi ljudje takoj namignejo naj pa imam še enega. 
"Kva je tuki fora?!"
Ne smem obujati spominov? Pa to je res nekaj najlepšega. Še dobro, da spomini ostanejo. Ne maram nekega vsiljevanja in namigovanja, sploh pa od ljudi, ki ponavadi nimajo otrok. 

Včeraj zvečer sva s Kim sedeli na kavču in pregledovali slike in posnetke, ko je bila še čisto mala. Jokala sem, ko dež. Stiskala in poljubljala sem jo, ko nora. :) 
Želela bi si doživeti te trenutke ponovno, a jih ne bom. Ne želim si tretjega otroka, želim si začeti uživati s svojo družino, ki počasi odrašča. 


You Might Also Like

0 komentarji